torsdag 7 april 2016

Dags att förnya papper


Nyligen hörde jag av mig till vår adoptionsorganisation Barnens vänner för att fråga om vårt läkarintyg fortfarande är okej (några prover är från maj månad), om det är läge att fylla i vår ekonomirapport på nytt nu när jag gått tillbaka till min gamla lön och om det samt att vi båda nu har en ny arbetsgivare gör att våra arbetsintyg behöver förnyas.

Alla grejer behöver fixas visade det sig men provtagningen kan vänta till maj. Nu håller vi tummarna för att det räcker att ta de prover som går ut i maj och att läkaren kan fylla i pappret utan att vi behöver göra ett nytt läkarbesök. Inte för att vår hälsa försämrats, utan för att det är så bökigt att få till. Som adoptionssökande är vi inte direkt prioriterade hos vårdcentralen utan stuvas in i mån av tid, ungefär, eftersom vi inte har någon remiss och inte heller är sjuka.

Jag har börjat fylla i ekonomiblanketten på nytt. Positivt med den är att vi nu har ett mycket fetare sparkonto och förstås något lägre skulder. Gott att se.

4 kommentarer:

 1. Hittade din blogg av en slump! Förstår inte att det ska vara så krångligt med adoption. Tänk om de kunde göra det lättare för folk, hur många fler barn hade inte kunnats glädjas mer då!
  Vi är IVFare som är inne på vårt försök nr 3. Beundrar er alla som öppnar sina hjärtan åt adoption. Hoppas nu tiden går snabbt för er så att ni snart har en liten en <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för er!

   När man är mitt uppe i pappersarbetet tänker man inte jättemycket på det. Men visst svär man lite ibland. Man trodde inte riktigt det skulle vara så byråkratiskt att "göra barn" ;) Lite som med ivf:en, då trodde man inte att det skulle vara så osexigt att "göra barn" :P

   Det är komplicerat det där. Men vi ser inte på adoptionen som att vi öppnar våra hjärtan, åtminstone inte mer än om vi hade blivit föräldrar på annat vis. För oss är det viktigt att vi blir föräldrar för att vi vill det, inte för att "rädda världen" - för det finns så många bättre och effektivare sätt att göra det på än att bli förälder till ett barn. Hoppas du förstår hur jag tänker.

   Ja, nu hoppas vi att tiden går undan!

   Radera
 2. Jag har tänkt kommentera länge nu men inte vetat vad jag ska skriva. Vi är inte alls i samma situation och jag vill inte skriva något klumpigt eller okänsligt. Så nu försöker jag!

  Jag kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg eller när jag började läsa den, men det var ett tag sedan nu. Jag hoppas så mycket att ni få ert barnbesked snart och kan börja nästa etapp på väg mot ert lilla barn. Efter vad man kan förstå av att läsa bloggen kommer vilket barn som helst att få det toppen hos er. Stort lycka till från en mamma i Skåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh! Så fint skrivet och supertack för peppen <3

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina