torsdag 19 maj 2016

Sju månader

I dag har vi köat i sju månader. Det är förstås både och att ha den väntan bakom sig. Wow alltså, det går framåt! Jag tänker på innan vi alls beslutade oss för adoption och innan det ens blev ivf. Vi trodde nog aldrig att det här skulle vara möjligt. Tänk sådan tur att man klarar så mycket mer än man tror. Jag är stolt över oss båda. Men visst hade de gärna kunnat få ringa för en månad sedan eller två …

I dag ringde telefonen när jag var ute på jobb. Jag hade glömt stänga av ljudet. Tobias namn syntes på displayen, vilket typ aldrig händer när både han och jag jobbar. Då brukar det snarare bli sms eller mejl. Jag bestämde mig för att svara. Det kan ju vara samtalet även om jag inte var lika nervös som i förrgår när jag trodde att det var samtalet.  Jag är luttrad för en stund. Det visade sig att det inte var samtalet. Det var ett "Oj! Jag skulle ringa Emma" (hans chef). Hur road tror ni att frun som svarade var? Men jag skakade av mig det rätt fort.

Vi uppmärksammade förresten sjumånadersdagen med att äta på vår favoritthairestaurang i stan. Mysigt, men nästa gång får vi nog komma på något lite mer ambitiöst. Kan eventuellt bli något större inköp? Jag är på jakt efter en Stokkestol att eventuellt måla om. Men jisses så dyra! Nu spanar jag på Blocket.

Tobias har också haft en fin idé om att vi borde plantera något i trädgården medan vi väntar. Något som blir vårt barns alltså, som man kan se växa år efter år. Vi har inte kommit på något klockrent ännu. Ett körsbärsträd vore ljuvligt, men kanske enklare med jätteblåbär eller så. Vi får se! En rosenbuske vore också fint, men det är ju just fint och inte särskilt barnvänligt.

8 kommentarer:

 1. Åh! När min mormor föddes planterade hennes föräldrar en björk på gården. Den står där än och är en sån underbar påminnelse om henne. Hoppas ni hittar något fint att plantera till er son eller dotter.

  SvaraRadera
 2. Tänk att det har gått sju månader! Väntan är olidlig och känns oändlig men det som är positivt är att tiden faktiskt går framåt, man lägger fler och fler dagar bakom sig som tillsammans blir dagar närmre målet. Målet som är att få sitt längtansbarn. Håll ut och kämpa på! Snart är det sommar, då brukar väntan kännas lite lättare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Sju månader, alltså ... Nu har jag kommit in i en period när fredag eftermiddag känns halvjobbig, man vet att det är noll chans att samtalet kommer de två närmsta dygnen. Men försöker fokusera på allt bra med helg ;)

   Radera
 3. Ett äppelträd kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har slagit oss! Men vi har redan ett på vår lilla tomt och sen ytterligare ett som hänger över vårt staket. Så vi släppte den tanken rätt fort. Tack i alla fall! :)

   Radera
 4. Wow! Sju månader! Jisses vad tiden går fort! Och det kan ju jag intyga, om mindre än två månader fyller min dotter 1 år. ETT ÅR! Inte klokt! ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går fort! På ett sätt och på ett sätt inte alls … Kan tänka mig att tiden går aningen fortare med ett barn i famnen (eller springande på gården) <3

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina