tisdag 16 augusti 2016

Hej men nej

Bild av skämttecknare Jan Stenmark
Nyligen blev jag kontaktad av en person på ett företag som undrade om jag inte ville skriva om deras graviditetstest och ägglossningsstickor. Mejlet inleddes "Tack för en bra blogg".

Mitt svar blev:
Hej!
Precis som andra som hör av sig med liknande förfrågningar har du uppenbarligen inte läst bloggen särskilt noggrant. 

Jag skulle aldrig uppmuntra kvinnor till att använda graviditetstest eller ägglossningsstickor. För mycket smärta och sorg förknippat med sådana produkter som företagen tjänar multum på.

Vänliga hälsningar 

Då vet ni.

4 kommentarer:

 1. Så idiotiskt!Varför skulle någon som är i adoptionsprocessen promota användning av ägglossningstest och graviditetstest!!!??
  Som du skriver är mkt sorg förknippat med dessa produkter. Vill inte tänka på hur mkt pengar jag lagt på tester.. Håller tummarna för att du och Tobias snart får barnbesked!❤
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Noll koll verkligen. Jag orkade inte ens börja ge mig in i den diskussionen. Tack ❤️ Kram

   Radera
 2. Tack för att du skriver så! Trots att vi blev avrådda från att använda stickorna redan av läkaren under barnlöshetsutredningen så kände jag press från alla bloggare. Och från vänner som trodde att de funkar, vissa hade tom använt dem själva från första försöket och trodde att de blivit gravida inom ett halvår tack vare stickorna. Då blev det som en konstig sits där jag fick försvara mig och vårt val att inte använda stickor, som att vänner tyckte att man inte ansträngt sig om man inte använt stickor. Myten om att stickor hjälper folk få barn måste bort, man orkar inte försvara sig när man är uppe i IVF och folk tror att man valt en enkel väl ut där läkare fixar biffen hellre än att anstränga sig med stickorna hemma. Tack för att du inte hjälper osjyssta företag tjäna pengar på barnlösas sorg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Eländes, elände att man ska behöva försvara sig samtidigt som man har nog sorg i hjärtat.

   Vi har provat stickor några svängar. Dyra och billiga, samma skit. Bara stress. Vi har båda mått bättre när vi undvikit det, vilket varit större delen av tiden.

   Kul för dem som blir gravida men jag tror inte stickan är en magisk trollstav som "fixar biffen" direkt. En del blir enkelt gravida, andra inte.

   Låt aldrig någon sätta sig på dig och hävda att ivf är "den enkla vägen". Stor kram till dig och varmt lycka till med er ivf! <3

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina