torsdag 25 augusti 2016

Lite tröstshoppning

I måndags och tisdags har jag gått hem från jobbet tidigare för att det behövts att jag tar det lugnt. Båda gångerna har jag tagit mig till gallerian för att försöka ta vara på tiden i stället för att sitta hemma och deppa. Det har varit suveränt. Först har jag kikat lite i affärerna och sedan satt mig ner med en chailatte och en korsordstidning. Ren avkoppling. Inom hemmets fyra vägar blir det ju inte avkoppling på samma sätt. Det är för starkt förknippat med väntan och längtan att vara hemma. Särskilt när jag är själv kommer förstås de grå tankarna, längtanskoalan växer sig till en elefant.I tisdags var första gången på länge som jag dessutom köpte lite smått till den lilla, rea-grejer från H&M, och det roliga var att när jag satt mig ned med mitt fika fick jag ett sms av min kära mor som berättade att hon hämtat ut ett paket. "Blivande mormor samlar ju också på sig smått och gott lite mer i lönndom", löd meddelandet. Så himla gulligt och lustigt att det sammanföll så. Blivande farmor har också gjort en fin beställning. Ja, vi kvinnor i närmsta familjen verkar vara de som samlar på oss mest. Kanske är det typiskt kvinnligt? Männen kommer väl ikapp senare.

6 kommentarer:

 1. Så himla roligt att shoppa till barnet! Både när man väntar och längtar och när man väl har sin lilla guldklimp hos sig! <3 Kram! Silvia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Supermysigt. Men nu börjar vi bli riktigt otåliga att veta vem vi väntar på <3

   Radera
 2. Sjukt mysigt och roligt att shoppa loss till de små ❤️ Shortsen var bra söta t 😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Jo, jag fastnade som för shortsen. Går ju att ha "strumpisar" under om det är fel årstid ☺️

   Radera
 3. Det är bra att du tillåter dig att handla till barnet! Det klarade inte jag när vi väntade på fösta barnet. Vilket innebar att det var väldigt mycket att fixa på kort tid sen när det väl var dags.
  Ett tips är att fokusera mer på saker till rummet och leksaker än kläder. Kläder är så speciellt i storlek och årstid. Även barn i samma ålder kan skilja stort i storlek. Tex leksaker är något som är dyrt att köpa och man behöver en hel del så det är bra att köpa lite på om på så att det inte blir så mycket på en gång. Vi tyckte att vi hade fixat en hel del när vi kom hem med sonen men det räckte inte till på långa vägar. Så det var ganska stressigt när vi väl hade kommit hem att fixa det. Vi har köpt både nytt och begagnat genom åren. På loppisar finns ju alltid en del men även i Facebook-grupper :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Cornelia! Vi (främst jag) har köpt ganska få klädesplagg och inga ytterkläder. Barnrummet börjar däremot fyllas på med leksaker, hehe. Men det blir definitivt mer av både och när vi vet vem vi väntar på. Väntan mellan bb och rb är sen ett låååångt halvår.

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina