lördag 5 augusti 2017

Grattis pappa Tobias


Flera av de första högtidsdagarna tillsammans, som jag funderat så mycket kring hur de skulle bli, passerar i en rasande fart. Fantastiskt och ännu ganska ofattbart att det faktiskt händer. Bakom oss har vi mors dag, min födelsedag, svenska nationaldagen och midsommarafton. Närmast framför oss är "ten ten" eller Taiwans nationaldag 10 oktober, tolv dagar innan Hanna Wei-Chings tvåårsdag.

I dag, fast vi tjuvstartade igår, har vi firat Tobias födelsedag. Jag är pank eftersom jag inte tagit ut föräldrapenning ännu, så presenten från mig och Hanna fick lov att bekostas från vårt gemensamma konto. Tur att jag har en förstående man, hehe. Det blev en läslampa att fästa på boken, jättefiffigt vid nattning, och så blev det en pocketbok med kända pappor som berättar om föräldraskapet.

Jag har nog tänkt innan, att de första högtiderna skulle vara väldigt uppstyrda eftersom det ju är så speciellt. Men det är verkligen inget vi mäktat med. Nu behöver det få vara lugnt för Hannas skull och också för oss. Till viss del har vi landat i allt det nya. Men oj, så nytt allt fortfarande är. Det har varit väldigt mysigt med högtidliga dagar men det är ju liksom inga fyrverkerier eller tårtbuffeer. Jag tänker att det finns en tid för allt.

Det här blev nog flummigt men min mammahjärna är seg i dag.


2 kommentarer:

 1. Hur länge ska du vara hemma med er dotter? Och planerar ni för syskon?
  Hälsningar, Evelina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som planen ser ut är jag hemma till årsskiftet, ungefär. Då tar Tobias vid och är hemma fram till hösten. Vi tror i alla fall att vi vill ge Hanna en väldigt mjuk förskolestart, alltså att en av oss är föräldraledig varje onsdag en termin till exempel. Men det kan också bli så att vi i stället väljer att stanna hemma lite längre. Det beror på vad vi då upplever känns bäst för henne.

   Syskonplaner känns vääääldigt långt borta! Vi har ju den turen att vi är relativt unga i adoptionssammanhang, så vi behöver inte tänka på det än på ett tag framöver.

   Jag ska försöka återkomma i två separata inlägg kring detta när jag får möjlighet. Så tack för att du frågar!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina