tisdag 10 oktober 2017

Vår första ten ten tillsammans i Sverige

Happy ten ten! I dag, den tionde i tionde, är det Taiwans nationaldag och det har jag sett fram emot att fira. Planen var dumplings med tillbehör och så en smarrig och snygg efterrätt. Taiwanflaggan på bordet och stilig dukning, givetvis. Sedan tänkte jag mig uppklädd familj, Hanna i den fina Kina/Taiwanklänningen som jag beställde för några veckor sedan. Ett mysigt firande och en fin bild att få skicka till Taiwan i samband med första återrapporteringen!

Jodå, några dumplings blev det ... 
Men jag glömde visst bort att jag är mamma till en tvååring. Ja, alltså min fantastiska och vansinnigt envisa tvååring. Som jag lirkade och lirkade för att hon skulle vilja ha på sig klänningen. Näpp. Dukningen var ju bara att glömma, jag fick välja mellan glöggmuggar och tacoskålar till sojan. För dumplings blev det åtminstone, från Icas frys, och efterrätt blev det men inte var det vackert. Jag hade tänkt mig Taiwans snygga flagga gjord på hallon, blåbär och så en klick grädde till solen. Svårt, för att inte använda ordet kaos, när man behöver underhålla och hålla det trötta, arga och hungriga barnet och hallonen mest tinat till ett mos. Dessutom bestod en del av underhållningen i att barnet fick äta yoghurt med en del av bären till sent mellis, så flaggan blev ju liksom inte så bred.

Så här såg efterrätten inte ut i mitt huvud.
Det var inte riktigt vår eftermiddag i dag och inte blev det tal om någon bild till Taiwan eftersom barnet bara satt i blöja och käkade. Men vad gäller smakerna fick både maten och efterrätten fem av fem solar av en mycket belåten Hanna och det är ju ändå huvudsaken.

Jag ser förresten att jag skrev så här i bloggen förra året på ten ten-day: "Double ten day är en dag vi kommer ha som tradition att fira. Antagligen lite större från nästa år ... och mysigare när vi är tre, förstås!".

Vi gör ett nytt försök med att slå på stort nästa år!

8 kommentarer:

 1. Hahaha....😂 men tanken var ju god.
  Hanna kanske är mer medgörlig nästa år.😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker när hon är tre? 😜 Haha, vi får se!

   Radera
 2. Det blir ju inte riktigt alltid som man tänkt sig. Tur att Hanna åt med god matlust. Nya tag till nästa år. Kram till er alla på ten ten-day.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det börjar man inse nu 😊❤ Stor kram!

   Radera
 3. Så roligt och härligt att läsa. Ni är en helt vanlig barnfamilj. Stor kram till lilla Hanna. /Berith

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, som jag skrivit tidigare men kanske inte ordagrant så är vi småbarnsföräldrar i första hand. Stor kram!

   Radera
 4. Jag tror att denna dagen blir mer ihågkommen nu än om den förflutit enligt plan! Ett fantastiskt minne. ����
  Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade inte slagit mig innan, men du har ju så rätt!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina