torsdag 8 april 2021

Vårt lilla Stockholmsmaraton


06.45: Vinkar av Hanna hos farmor och farfar.
07.00: Tar bilen till Uppsala.
08:09: Sitter på tåget till Stockholm. 
08.50: Köper take away-frukost på centralstationen.
09.10: Känner oss lite fåniga, men börjar ensamma (väldigt tidiga) bilda en kö till Utrikesdepartementets legalisering som öppnar 10.00.
09.14: Oj, så tidiga var vi inte. Nu är fyra personer bakom oss i kön.
09.30:Drygt 20 personer står bakom oss.
10.00: Välkomnas in av vakt, tar varsin kölapp. Legaliserar nio dokument.
10.09: Färdigt! Nu styr vi kosan mot Sveavägen.
10.30: Har tittat in på ett par ställen som inte har kopiering och nu kommit till Sveavägen 81 där koperingscenter ligger och vi kan kopiera UD:s klistermärken. Nio sidor.
11.15: Varit framme vid Taipei Mission, Sveavägen 166, sedan en kvart men går ni upp och kollar om det är ok att vi är tidiga. Det är ok. 
11.33: Kliver ut från Taipei Mission! Äter lunch innan hemfärd med pendeln från Odenplan.
14.20: Hemma igen!

Till Taipei Mission har vi utöver originalhandlingarna lämnat en kopia till dem samt kuvert och rek-lapp så de skickar originalen, med sina stämplar, tillbaka till oss. Vi valde expressleverans och senast om en vecka bör vi ha fått tillbaka pappren. 

Vi kom på ett life hack och det är att vi skriver ut dokumenten själva i stället för att kopiera på biblioteket, i och med att NP mejlat oss dessa. Sen kompletterar vi med sidorna som innehåller UD:s och Taipei Missions stämplar genom att scanna med telefonen och skriva ut. Perfekt ju! Rek-lappar, vi behöver nog dela upp pappren i två, kan vi dessutom beställa via app och skriva ut innan. Originalet och kopiorna skickar vi sedan till Barnens Vänner som i sin tur skickar till Taiwan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina