måndag 14 april 2014

Testhetsen

Jag fick ett mejl av ett företag som var intresserat av ett eventuellt länkbyte i min blogg. Företaget ville att jag skulle länka till dem i ett inlägg om ägglossningstest och/eller graviditetstest och kanske ha en tävling där testen lottades ut. Då skulle jag få produkter eller marknadsföring. Ni kanske känner igen det?

Jag kände inte för att vara så där supervänlig (även om jag avslutade med vänliga hälsningar). Så jag skrev att jag inte tror att han som mejlade läst igenom bloggen särskilt väl och att jag skrivit om att jag är kritisk till både ägglossningstester och graviditetstester. Jag skrev som jag tycker, att det känns som att "anything goes" när det gäller att tjäna hutlösa pengar på folk som förtvivlat försöker bli gravida


Han bad om ursäkt men höll givetvis inte med (förutom om delen att han inte hade läst bloggen särskilt väl, för det hade han inte) utan att de var ett seriöst företag som jobbade med att kvalitetssäkra sina tester och så vidare. Han menade att om testerna var värdelösa skulle ingen köpa dem, att efterfrågan styr.


Där kände jag att mejlkonversationen var över. Vi ser på saken från två skilda håll. Jag ser inte kvalitetssäkring av tester som något positivt (haha) för vare sig mig eller andra personer i en liknande situation. Läs: ofrivilligt barnlösa. Det spelar ingen roll om jag får se minustecknet digitalt (inte gravid/ei raskaana), som ett streck eller en ledsen gubbe (det sistnämnda finns väl inte ännu?). 


Jag gillar inte att företag marknadsför ägglossningstester med "bli gravid snabbare" och inte heller att man kan testa sig flera dagar innan förväntad mens med si och så säkert resultat. Är det negativt fyra dagar innan, så kanske nåt av de tre andra testerna jag hinner göra de nästkommande dagarna visar positivt? Jag mår inte bra av den skiten. Det är därför jag försöker låta bli att använda testerna, eller åtminstone göra det så sällan som möjligt. 


Visst förstår jag att de som producerar alla pinnar, som kostar olika mycket att kissa på, gillar att produktutveckla och vara det de kallar för seriösa. Men för mig räcker med att jag använder surt fördärvade slantar till att sponsra de olika företagen genom att köpa några pinnar då och då. 2 kommentarer:

 1. Men du vill väl ha ett så tillförlitligt resultat som möjligt när du väl använder ett test?

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vill ha ett tillförlitligt resultat när jag väl testar. Det verkar ju de flesta tester kunna ge i dag, både de dyra och de billiga. Så kvalitetssäkring och produktutveckling av tester ser jag som grädde på moset. Inget som tilltalar mig. Men jag antar att orden har olika innebörd för olika personer.

   Vänliga hälsningar
   Lina

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina