tisdag 3 juni 2014

Frågor ploppar upp

Det går av bara farten, tycker jag. I fredags var det bio för att fira att det bara är 40 dagar kvar till nässprejen. Just nu väntar jag på att IVF-kliniken ska ringa upp för att jag har en fråga om ett bröllop utomlands som vi gärna vill åka på. I övrigt ägnar jag inte så värst stor del av dagarna åt att tänka på framtiden. Jag tror att jag är ganska "här och nu" för tillfället.

Men visst reflekterar jag över mycket. Inte minst över hur jag mår i dag och hur jag mådde för ett år sedan. Jag mår så mycket bättre nu, inte bara bättre utan jag mår så bra, att jag knappt kan förstå hur tungt både arbetslivet och den här delen av privatlivet var för ett år sedan, ja bara för sex månader sedan.

Gällande bröllopet håller jag tummarna för att början av september fungerar utmärkt. Enligt mina beräkningar bör det ligga till så att om IVF-försöket lyckas, är det ett bra datum och om IVF-försöket inte lyckas så är det ändå för tidigt med ett nytt. Men vi får se. Då är man väl kanske inte supersugen på att vara på ett bröllop heller. Så är ju i och för sig också svårt att tänka. Kanske å andra sidan skönt att komma bort och få tänka på något annat för en helg.

Så här på ålderns höst (fyller häridagarna 28, hehe) börjar jag också undra över när första mensdagen egentligen är. Sånt behövde man inte tänka på innan dessa försök. Jag har alltid räknat det från den dagen "första droppen" kommer även om det just bara är en droppe. Nu har jag märkt att det kan vara lite tricksigt att göra så. Jag ska fråga IVF-kliniken hur man gör med nässprejen, som ju ska tas dag 21. Är det superviktigt att veta vad som är dag 21 då? Är det bättre eller sämre att ta det nån dag för tidigt, nån dag för sent? Det hoppas jag också få svar på.

Min nässprej heter Synarela, jag har inte läst på något alls om den men tänkte väl försöka göra det innan det är dags för sprejningen.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag ska på det korta protokollet och enligt ssk är det den första klarröda blödningen som är mensdag 1.
  Så för mig blir det sprutstart imorgon. Mycket spännande!
  / Maria

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att det är så jättenoga faktiskt, jag började inte på dag 21 utan typ dag 25-26 någonting och det gick bra... Men hör med din klinik först :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Hittade din blogg igår, och läste hela. Kändes som du satte ord på så mycket som jag själv känt, men inte pratat med någon om!
  Hoppas att dagarna i sommar går fort nu :)
  Mvh Camilla med villa, kombi och utebliven stork ;)

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina