söndag 31 januari 2016

Det blivande barnrummet och andra renoveringstankar

Igår hämtade vi tapeterna till det blivande barnrummet. Vi är båda fortsatt peppade och tror att det blir riktigt bra. Ja, tapeten var dyr. Vi behöver två rullar, de kostade 662 kronor styck. Jag tror inte vi hade valt denna tapet om vi skulle tapetserat alla väggar i rummet. Nu blir det grön målarfärg på de andra väggarna. Butiken kollar av färgen på tapeten och blandar ihop en egen, lite ljusare, åt oss.
Vi hade tänkt riva bort den gamla tapeten. Men igår fick vi rådet att i stället slipa och spackla och sedan tapetsera på den i stället om det inte var några större fel på tapeten. Innan vi smäller upp tapeten målar vi väggen med samma gröna färg som de andra utifall att det blir någon glipa eller så. 
Jag ser så mycket fram emot den målningsterapi som komma skall. Tapeten blir lite lurigare. Men det kommer nog gå bra med lite hjälp och nej, det är inte hela världen om det blir lite skavanker här och där. Det är inte på liv och död, så att säga.

Tapet från Ferm living.
Barnsligt snyggt. Och dyrt!
Vi har vetat sedan vi flyttade in i huset vilket som blir barnrummet. Eller ja, barnrummen. Men numera finns ju bara barnrummet än så länge. Det är ett av de mindre sovrummen, bredvid vårt gamla (och vid barnankomst nygamla) sovrum. I anslutning till barnrummet ligger köket så man har rätt bra uppsikt. I dag fungerar rummet som ingenting, ungefär. Vi har ju haft inneboende där vid flertalet tillfällen så det har varit ett lite "ställa in udda prylar som vi inte riktigt vet var vi ska ha dem"-rum. Det andra "barnrummet", som är lika stort och ligger vägg i vägg, är "här hänger vi upp tvätten och slänger in alla återvinningsgrejer tills vi orkar ta tag i det igen"-rummet - ni vet väl hur snygga sådana rum är?
Fönstret är ut mot framsidan.
Bilden är tagen från köket/hallen
För något år sedan flyttade vi upp sovrummet, det är större och framför allt finare som sovrum. Men det skulle kännas konstigt att sova på ett annat våningsplan än vårt barn. Från början sover vi antagligen alla tre i samma rum, men inte heller då är övervåningen ultimat eftersom både toalett och kök är nere. Nuvarande sovrummet blir antagligen "tweenie"- och tonårsrummet, om vi bor kvar här då vill säga.
I anslutning till sovrummet uppe finns förberett för att fixa en mindre toalett. Men sådant är ju bara att slopa just nu när man vill spara in på så många stora utgifter som möjligt för att betala de avgifter som adoptionsprocessen medför och kunna visa upp i rapporten att vi faktiskt har en god ekonomi. Även om utgifterna i adoptionsprocessen inte är extrema för vår ekonomi, så märks det ju definitivt att man får prioritera om. I år var planen att anlita en firma som målar putsen på huset och att vi samtidigt skulle passa på att bygga ut och glasa in altanen, men nej det kan vänta. Taket däremot tog en firma hand om i somras till riktigt bra pris eftersom flera grannar gjorde det samtidigt. Det går ju inte att strunta i renoveringar helt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina