Till att börja med gjorde vi en deg:
4,5 dl vetemjöl
3,5 dl hett vatten
Det knådade jag ordenligt. Först var det sjukt kletigt, men skam den som ger sig. Det blev en bra deg som sedan fick ligga under en fuktig handduk i 30 minuter.
Under de 30 minuterna gjorde vi i ordning, hackade ingrendienserna väldigt smått och tillagade för att sedan lägga upp i skålar.
Dumpling ett: squash, champinjoner, vitlök
Dumpling två: quornfärs, piri piri, vitkål
Dumpling tre (som vi hoppade över att göra denna vända): broccoli och ingefära
Sedan var det bara att dela upp degen i drygt 32 bitar som i sin tur kavlades ut till tunna rundlar. Här behövdes det en del mjöl för att det inte skulle kleta totalt. Efter utkavlingen fyllde vi dessa med lagom, inte för mycket, av den röra vi ville ha och knep ihop.
Eftersom ångkokningen tar lite tid, lite mer än tio minuter per omgång, valde vi att också steka några i olja så det liksom blev friterat. Bådadera blev riktigt gott! Tänk på att det är lite lurigt att lirka loss dumplingarna, för oss fastnade några stycken i silen vid ångkokningen, men bara man är försiktig går de att få loss - och viktigast av allt: ÄTA.
Tillbehör: Soja, eventuellt med lite finhackad chili.
Efterrätt? Det blev lite mer skandinaviskt än asiatiskt. Semla.
Det knådade jag ordenligt. Först var det sjukt kletigt, men skam den som ger sig. Det blev en bra deg som sedan fick ligga under en fuktig handduk i 30 minuter.
Under de 30 minuterna gjorde vi i ordning, hackade ingrendienserna väldigt smått och tillagade för att sedan lägga upp i skålar.
Dumpling ett: squash, champinjoner, vitlök
Dumpling två: quornfärs, piri piri, vitkål
Dumpling tre (som vi hoppade över att göra denna vända): broccoli och ingefära
Sedan var det bara att dela upp degen i drygt 32 bitar som i sin tur kavlades ut till tunna rundlar. Här behövdes det en del mjöl för att det inte skulle kleta totalt. Efter utkavlingen fyllde vi dessa med lagom, inte för mycket, av den röra vi ville ha och knep ihop.
Eftersom ångkokningen tar lite tid, lite mer än tio minuter per omgång, valde vi att också steka några i olja så det liksom blev friterat. Bådadera blev riktigt gott! Tänk på att det är lite lurigt att lirka loss dumplingarna, för oss fastnade några stycken i silen vid ångkokningen, men bara man är försiktig går de att få loss - och viktigast av allt: ÄTA.
Tillbehör: Soja, eventuellt med lite finhackad chili.
Efterrätt? Det blev lite mer skandinaviskt än asiatiskt. Semla.
Mums! Det är jättegott!!! Vi har en ångkokare som jag är väldigt nöjd med. :)
SvaraRaderaKram
En ångkokare får kanske lov att bli nästa inköp. För fler dumplingsvändor lär det bli :) Kram!
RaderaSer framemot dumplings nästa gång vi kommer till Avesta �� kanske... Kram sväris.
SvaraRaderaAbsolut! Givet :) Kram
Radera