onsdag 13 november 2019

Nu är vi i gång! Eller?

I dag hade vi vårt uppstartsmöte med socialförvaltningen. Förra veckan fick vi veta att Uppsala kommun säger nej till att utreda oss den närmsta tiden på grund av att de inte har tid. Det visade sig också att hon som tänkt vara vår utredare här i Östhammar fått nej av sin chef att utreda oss på grund av risk för jäv då jag är på samma arbetsplats som hon även om vi inte umgås eller ens har samma chef. Vi satt nog som två oroliga fågelholkar där i rummet innan vi fick veta att en extern utredare, den som jag sprungit på tidigare, sagt ja till att utreda oss.

Vi vet inte riktigt när utredningen drar igång, men förhoppningsvis ganska snart. Inte heller har vi en susning om hur lång tid utredningen tar. Men utredaren har väldigt mycket att hämta från vår gamla utredning och dessutom två personliga brev som är uppbyggda utifrån de rubriker som ska finnas med i utredningen. Vi vet inte, men hoppas på att utredningen kan bli klar någon gång under våren.

Praktiskt som vi börjat rodda med efter dagens samtal:

  • Skrivit ut personbevis och deklaration från Skatteverket (supersmidigt via deras E-tjänst).
  • Begärt registerutdrag från Kronofogden. Detta kunde vi göra via mejl (jag kopierade begäran som vi lämnade in för fem år sedan) och sedan skickas utdraget till vår folkbokföringsadress.
  • Kontaktat sjukvården för läkarundersökning. Jag ringde vår vårdcentral som meddelade att de inte genomför hälsoundersökningar utan rekommenderar oss att vända oss till privat sektor. Så vi har vänt oss till ett företag som gör hälsoundersökningar. Ditt har vi skickat de läkarintyg vi behöver fylls i, så de kan se vad som behöver göras och när de kan träffa oss. Vi har mejlat både det vanliga som krävs här i Sverige och det intyg som vi vet att St Lucy kräver att vi kommer med.
Kvar för oss att göra till medgivandeutredningen:
  • Lämna in den formella ansökan. Eftersom ansökan via telefon räknas, har vi fått ok att datera ansökan bakåt i tiden. Till det korrekta juli månad alltså. Vi vill inte hamna i en sits där det blir försenat och de menar att vi "bara" behövt vänta sedan november i stället för juli och därför lågprioriterar oss.
  • Ringa försäkringskassan för utdrag som visar vår kontakt med dem de senaste tio åren (eventuella långtidssjukskrivningar etc.). Detta går alltså inte att göra via deras E-tjänst (man kan bara välja två år bakåt i tiden) och inte heller via mejl eller så. 
  • Utse referenter. Vi har en ganska klar bild av vilka vi tänker att vi frågar i första hand. Men det känns lite pirrigt ändå. Just nu är jag så praktisk och "bocka av på checklista"-fixerad att jag vill slänga iväg frågan på Messenger, men det känns lite mer något man kanske ringer om eller knackar på? Jo, så känns det nog. 
Ja, kära nån så praktiskt detta blev men nu tuffar vi på hörni. 

4 kommentarer:

  1. Och vi hoppas och håller våra tummar att det bara ska rulla på smärtfritt. ❤️❤️❤️❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer kanske göra lite ont då och då. Men då har vi varandra att nära att söka tröst hos <3

      Radera
  2. Jag vill gärna fortsätta att följa er och håller båda tummarna för att allt skall gå bra. Lycka till!

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina