onsdag 5 november 2014

Bara vara vi

Vet ni vad vi gjorde samma dag som vi fick det negativa beskedet? Vi slog till och bokade en fyrstjärning charter. I mitten av december drar vi iväg en vecka till Madeira. Det blir rom och cola på balkongen, yatzy, gott käk, pocketbläddring, spabehandlingar, jacuzzi inne och pooldopp ute … Få umgås, se varandra, i en ny avslappnad och kravlös miljö. Just nu känns det som att vår hemmiljö är ingrodd i sorg och som att sorgen, hjälplösheten, växer in i oss.  För en vecka ska vi bara vara vi. Inte några sorgsna, barnlösa kufar. Bara vara vi.

Fy fan så skönt och fy fan så välförtjänt tänker vi. Woop, woop!

PS. Kommentarer likt "Vem vet ... kanske blir ni med barn under semestern?" undanbedes vänligen och frrrruktansvärt bestämt!

11 kommentarer:

 1. Åh vad härligt Lina! Det gör ni bannemig rätt i!! Så skönt! Jag känner igen mig i det där, allt där hemma är så fyllt av det vardagliga, det sorgsna. Vi gjorde likadant i somras, vi stack väg en vecka - och för en stund så kunde jag njuta av livet och allt som gott som faktiskt finns där ute. Kliva ur bubblan för ett tag och bara vara vi. Vara den jag var innan barnlösheten la sig som en stor våt filt över mig och vår relation.. :-) För att citera Frida Gro i hennes öppna brev på hennes blogg: " ...för det mesta är det bara skit att vara ofrivilligt barnlös. Gör ditt bästa för att den här fasen ska vara så bra som möjligt för dig." Det lever jag på iaf ;-)

  He he, just det - för om man åker på semester och SLAPPNAR AAAAAAV då löser sig ju allt, alla känner ju NÅGON som känner NÅGON som har lyckats med det.... Suck! Drick drinkar och dansa istället ;-)

  Kram till dig!! <3 //Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket kloka ord om att göra sitt bästa för att fasen ska vara så bra som möjligt, Malin! Och du beskriver det så bra, att man vill vara den man var innan den här våta filten kom. Hur är det Stig-Helmer i Sällskapsresan säger? Nåt i stil med "Svenskarna reser inte till något, de reser från något", haha. Kram!

   Radera
 2. Bra infall, alla IVFare borde få en sån resa subventionerad efter flera negativa besked! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jupp! Vi får starta ivf-demokraterna eller Fertilt initiativ eller nåt sånt parti för att få lite fokus på våra frågor ;) Kram!

   Radera
 3. Det låter som en fantastisk idé! Ha det så skönt och bara njut av allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack S! Det ska vi verkligen göra.

   Radera
 4. Låter superhärligt! Det här är ni värda. :)
  Vi kommer att göra samma sak om vi misslyckas nu. Man måste få leva lite också.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Men hoppas att ni inte tar er iväg på nån resa, förstås ;) Kram!

   Radera
 5. Helrätt att boka en resa, hoppas verkligen att ni kan njuta och ladda batterierna! Angående zonterapi så har jag hört att de i alla fall historiskt sett använt sig av det i Danmark för att behandla fertilitetsproblematik. Och ingen zonterapeut vill behandla gravida så något måste det ju göra med hormoner och annat i kroppen tänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de kan nog hitta ett och annat när de känner och klämmer :) Synd bara att man ska vara så kittlig under fötterna!

   Radera
  2. Provade zonterapi för mååånga år sedan för att försöka få igång mensen som inte kom tillbaka efter en period med p-piller. Lovar att det inte kittlas så mycket men förbered dig på att vissa punkter kan göra ONT, de har nypor av stål de där zonterapeuterna :)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina