måndag 1 februari 2021

Stilla men i rörelse

Så många gratulationer som strömmat in. Man blir alldeles varm i hela bröstet.

Det kommer att vara ganska stilla i processen nu, eftersom kontrakten inte väntas skickas från Taiwan förrän i början mars av olika anledningar. Men visst finns smått och gott för oss att göra ändå.

1. Formalia. I dag har vi haft telefonmöte med familjerätten, som gett sitt samtycke till att adoptionen fortsätter. Inför det har skickat dokument som berättar vem pojken är, hans medicinska historia, lite annan bakgrund samt orsak till adoption. De har också fått dokument som berättar om adoption i Taiwan generellt och vi passade på att flagga för att vi kommer behöva deras hjälp med de första återrapporterna.


2. Renovering pågår. Nu har vi ett varv kvar på snedtaket i lillebrors rum innan tapeterna åker upp, förhoppningsvis till helgen. Efter det kan vi ställa i ordning lite inför nästa steg ...

3. ... "Say Cheese!" Sammanställa en fotobok till lillebror som är en viktig förberedelse för honom. Bilder på oss, hans rum, huset och bilen till exempel. Tillsammans med fotoboken, som ska skickas ner så snart som möjligt, får vi skicka ett litet gosedjur och  en usb-sticka med någon film på oss.

4. Ut med det gamla. Inför att vi ska skicka ner vår akt behöver vi ha uppdaterat några av våra dokument som hunnit bli inaktuella. Några mindre uppdateringar som nytt arbetsgivarintyg men också läkarintygen där vi behöver ta om alla prover och träffa läkare på nytt. Provtagningen har vi nu remiss till drop in och när proverna tagits är det dags att träffa läkare. Jag har kollat med kliniken och det är lätt att få tid där just nu. När dokumenten är ordnade skickar vi det till Barnens Vänner för översättning till kinesiska så att det är klart innan mars. 

2 kommentarer:

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina