måndag 21 juli 2014

Alla dessa tårar

Igår träffade jag en vän som jag inte har träffat på länge och hon var jättegravid. Det var roligt att se henne och jag blev givetvis glad för deras skull.

Jag har inte varit ledsen över bebisar eller graviditeter på jättelänge. För jag vet ju att det inte är någon annans barn som vi vill ha. Men efteråt blir jag ändå lite nedstämd för att det inte är vi. Kanske är det också av chock, för att jag har varit så öppen med mina bördor och så har hon under hela den tiden burit på sin bebis. Gråter en skvätt för det. Så skäms jag för att jag gråter för att en kompis är gravid, gråter en skvätt för det. Så är dressingen slut när vi ska göra hamburgare, gråter en skvätt för det. Och så toppen på isberget: jag har sett fram emot att gå på afternoon tea på en herrgård - men det är fullbokat hela veckan. Gråter, gråter, gråter.

Jag vet inte, antingen är det väl bara jag för att helgen varit tuff till och från i övrigt, trots att semestern anlänt har jag varit tvungen att jobba över lite både lördag och söndag, eller så är det den här förbannade nässprejen som öppnar tårkanalen. Tur att jag skrattar och gråter samtidigt åtminstone och att min man har tålamodet och förståelsen som en ängel. Han försöker inte släta över det eller komma med lösningar, bara ger en kram eller stryker med handen på ryggen. Så gråter jag lite över det. Att han är så fin.

Ps. Jag får en del värmevallningar, fick det på jobbet i fredags också och såg fram emot att åka hem. Sätter mig i bilen, slår på ac:n men inget händer. Min hud blir bara hetare. Så märker jag att stjärtvärmen i sätet är på. Kanske lite yttre faktorer som spelade in där ...

3 kommentarer:

 1. Alla dessa tårar, som dessutom (för mig) dyker upp vid varje känsloyttring. Som du skriver, först blir man ledsen; tårar. Sen blir man skamsen; tårar. Sen kan det komma lite ilska; tårar. Avrundar med skratt; tårar.
  Jag har precis som du en partner som också hanterar utan ord, med en kram eller liknande. Det ska vi vara glada för, även det är värt några tårar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa. Och inte lär det gå över heller om IVF:en väl lyckas ;)

   Radera
 2. Förstår dig så väl! Har ju varit där! Nu känner jag mig mest likgiltig. Men visst kommer tårarna lite då och då! Lite när som helst!

  Många kramar och ett stort lycka till, min vän!

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina