torsdag 17 september 2015

Två små glädjeskutt

Vi hoppade nästan jämfota (nåja) av glädje tidigare i dag när vi fick mejlsvar från Barnens Vänner att det är viktigare med hemtrevliga, varma, bilder än att man har "finkläder" och skor inomhus etc. De sa också, något som när jag tänker efter vet att jag hört tidigare, att det inte ska vara för tillrättalagt på bilderna. Det riskerar att sända ut signaler att hemmet inte är barnvänligt. Vi fick en jättebra checklista som vi ska titta igenom lite noggrannare. Spännande!

Nu är vi riktigt taggade, förstås.

Jämfotaglädje nummer två: I dag kom våra polispapper!

Nu är det verkligen bara läkarbesök och läkarpapper kvar i "steg ett" (bilderna hör ju egentligen till nästa steg, så mer om dem så småningom).

4 kommentarer:

 1. Duktiga ni är med samlandet. Skönt men jobbigt att hugga tag i allt som ska göras. Kommer ihåg hur det var nu mellan BB och RB när vi skulle uppdatera läkarintyget. Usch för att vänta på den tiden och sen måste man ju vänta typ en vecka på resultat av blodprover typ hiv. Surt värre. Man vill ju bara gå därifrån med pappret i handen och skicka allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår! Gick det skulle man väl helst analysera och godkänna alla prover själv. Inte för fusk utan för effektiviteten! Samma med polispappret eller allt det andra, om man bara kunde göra slagningen själv skulle det ta en kvart i stället för en vecka :)

   Radera
 2. Om du har Instagram vill jag tipsa dig om kontot adopterad i Sverige, om du inte redan följer det(?), där får olika personer chansen att uttrycka sin bild av hur det är att vara adopterad i Sverige. Lärorikt oavsett om en ska adoptera eller ej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra tips och kan inte annat än hålla med! Följer redan :) Finns också på Facebook. Mycket tänkvärt och intressant. Hon som skapade kontot intervjuades (för andra gången?) i Adoptionspodden för inte så länge sen.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina