måndag 4 januari 2016

Haha, den var bra. Not.

När man kontaktar adoptionsorganisationen för att fråga om man ska ändra i ekonomiblanketten och möts av ett förstrött "Nä, ni har ju inte väntat så länge ännu så det där kan ju hinna ändras".


via GIPHY

Äh, jag älskar Barnens Vänner, de är proffsiga och samtidigt personliga. Men ni vet hur kinkig man kan känna sig i sin väntan. "Inte så länge" är väl just inte så länge i sammanhanget. Fast vi har ju de där tre ofrivilligt barnlösa jularna bakom oss, även om vi bara stått i kö i elva låååååååååånga veckor. Och en dag.

En trevligare grej: Att betala in 2100 kronor till BV nu visade sig vara för mycket denna vända. Eftersom vi väntar på ett barnbesked, så ska vi bara betala in 400 kronor det här året. Det är en bra deal. Som jag förstått det fungerar det in så hos Adoptionscentrum när man väntar på barnbesked via dem? Rätta mig om jag har fel. De har i alla fall snällt tagit emot 2900 kronor av oss.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag förstår vad du menar, själv känner jag också att 3 månader är ju jätte lång tid! För man har ju så mycket väntan i bagaget som spär på den där känslan att vi har väntat länge, länge... Brukar få lägga lite band på mig att inte mejla/ringa BFA stup i kvarten för att höra om de hört något nytt. Helst hade jag velat ringa dem minst en gång varje dag. Det har inte ens gått 3 månader sen vårt BB och jag håller faktiskt på att bli tokig av väntan på att få åka ner och hämta! Och då kommer det nog tyvärr ändå dröja ett bra tag till...suck. Försöker sysselsätta mig som dig med böcker, träning och leta saker till barnet, men ack vad jag börjar bli otålig.
  Har ni fått någon faktura från Adoptionscentrum eller betalade ni in ändå? Vi har nämligen inte fått någon än från dem. Vi står i kö där med, har inte vågat gå ur än för man vet ju aldrig hur framtiden ter sig med eventuellt syskon etc.
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh. Här hemma tror vi också att väntan mellan BB och RB blir den längsta väntan hittills även om det troligen blir kortare tid än fram till barnbeskedet. Heja er!

   Vi betalade in till Adoptionscentrum utan att ha fått nån faktura, var osäkra på om det skulle dyka upp nån. Vi kommer nog också stå kvar hos Adoptionscentrum senare utifall att det kanske blir aktuellt med syskon.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina