tisdag 18 maj 2021

En brevduva och ett stängt Taiwan

Igår fick vi bekräftat det vi börjat ana i helgen, att vi inte kommer att få någon ny tid för Skype i dagsläget, tidigast 28 maj kommer barn som bor hos fosterfamilj kunna besöka barnhem för exempelvis Skype då men inget bokas in än så länge. Smittspridningen fortsätter och Taiwan har stängt sina gränser för inresa fram till åtminstone juni. 

Kinamedia har skrivit en bra nyhetssammanfattning med rubriken Så började covid-19 slutligen spridas även i Taiwan . Där går också att läsa om hur pass långt efter Taiwan ligger med vaccineringen. En förklaring är just Taiwans framgångsrika sätt att hålla smittan borta förut, det har inneburit att det inte varit lika bråttom och prioriterat med vaccinet som för andra länder. 

Vi inväntar återkoppling från Barnens Vänner, som frågat St Lucy om uppskjuten Skype också i denna situation innebär uppskjuten domstolsprocess. Vi tror att det är så, men har en strimma hopp som säger att det inte behöver vara så. 

I dag när jag, Hanna och hennes farmor var ute flög en ringduva och satte sig ett par meter från oss. Det var ovanligt att se en sådan i trädgården och just bredvid oss tänkte vi, sen flög den till grannarna och efter en stund till farmor och farfars garagetak och sneglade lite mot oss. Med fasanen i minnet, den som hälsade på inför Hannas ankomst och visade sig symbolisera moderskänslor och även finnas "från Norra Europa till södra Taiwan", kollade jag upp vad duvor symboliserar. Fred, förstås, men också kärlek. Sedan var det vad jag förstår just i Kina och det gamla Egypten som ringduvan började användas för att sända hem brev från båtar. Så helt vilse kanske inte denna duva var.

2 kommentarer:

  1. Hoppas och vill tro att duvan hade något fint budskap med sig./Farmor ❤

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina