fredag 9 januari 2015

Snabba puckar och långbänk

Jag är imponerad av hur snabbt adoptionsorganisationerna snappat upp sina två nya medlemmar. Igår kom en pärm från Barnens vänner. Den innehöll en hel del information och kontaktuppgifter men också tomma försättsblad som vi kan få användning av senare i processen. Barnen framför allt har skickat ett brev, med information om att vi kommer få mer material senare och från Adoptionscentrum har vi fått ett informativt välkomstmejl.

I dag ringde jag familjerätten i vår kommun för att trycka på lite och fråga om föräldrautbildningen som påbörjas i mitten av februari. Hon var lite frustrerad över att ännu inte ha fått tag i den person som ansvarar för utbildningen, hon ska ha kommit tillbaka till jobbet i onsdags. Men jag misstänker att har man just kommit tillbaka från lång julledighet så har man en del mejl/mobilsvar att beta av. Det känns ändå trist att inte veta hur det blir eftersom att vi lämnade in de papper som krävs redan i början av december. Vi vet lika mycket nu som då.

Eller, lite till vet vi. Veckan innan jul fick vi reda på att tolv personer är, var, anmälda till föräldrautbildningen och de tar in femton. Vi är inte anmälda ännu, så det skulle kännas lite snöpligt om vi blir utan plats. Dessvärre vet vi inte heller om det blir utbildning på förmiddagstid eller eftermiddagstid. När jag var i kontakt med föräldrautbildningen i november sa de att det troligen skulle bli förmiddagstider denna gång och vi kunde inte vänta längre utan var tvungna att stuva om mannens schema anpassat efter det. Om utbildningen nu sker på eftermiddagen kommer inte det kunna ändras tillbaka. Då får vi antingen se om det går att lösa med flex/semester, vilket kan bli svårt, eller om vi då blir tvungna att anmäla oss till en annan utbildning i en annan stad och då betala hela kalaset
själva. Hoppas då att vi kan hitta en inte alltför kostsam intensivutbildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina