tisdag 6 september 2016

Vardagsglimt av längtan

Igår kom en pappa som längtar hem med två badankor.


Som en lite längre version av inlägget kan jag berätta att det var en kommentar här på bloggen (Tack Cornelia!) som fick oss att reflektera över att även om vi hamstrat på oss lite leksaker så räcker det ju inte på långa vägar när vårt barn väl flyttar in. Visst, en del vill vi förstås vänta med att köpa. Men de här småsakerna, som badankor eller pekböcker, är ju sådant som är smart att passa på att köpa relativt mycket av nu. Vi bygger ju verkligen upp en barnfamilj från noll på något sätt. Förstår ni hur jag tänker?

Vårt barn är ju inte en bebis från början med ett begränsat intresse för omgivningen de första veckorna utan kommer antagligen vara full av nyfikenhet och upptäckslust från dag ett. Sedan finns det en till aspekt. För mig behöver normalmycket leksaker inte handla om att vara bortskämd utan att faktiskt se till ett behov som finns. Leksakerna hjälper oss dessutom att komma närmare varandra och att använda språket tillsammans och utforska den biten. Leken är dessutom ett fantastiskt sätt, ett måste, att knyta an till varandra på.

Vi har hittills köpt lite här och lite där. Men nu är det kanske läge att göra någon slags checklista med fokus på leksaker snart. Tänka lite större, liksom. Det ska finnas flera inspirerande grejer att välja emellan. Och viktigt att inte glömma: Leken som terapi.

5 kommentarer:

 1. Du /Ni är så kloka ��.kramar från oss i Grekland ��.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch ... ibland kanske ;) Kram!

   Radera
 2. Jag hade en hel del leksaker framme när jag kom hem med min tjej men det visade sig vara för mycket intryck för henne på en och samma gång, välja gick inte alls. Även om hon är fem år så lekte hon som en 1-2 åring när hon kom vilket betydde kasta och slå saker mot varandra.
  Så jag plockade bort det mesta och har sedan lagt tillbaka lite allt eftersom beroende på hur hennes lek har utvecklats. En grej åt gången har fungerat bäst.
  Hoppas beskedet kommer snart! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för tipset! Ja, jisses vad svårt att veta hur det blir ☺️

   Tack ❤️

   Radera
 3. Det var så lite så :) Ett annat tips är att köpa leksaker och böcker när ni är i Taiwan. Saker, figurer, ljud och melodier som är bekanta för barnen. Jag har även köpt en hel del leksaker på loppis, man kan hitta mycket fint till en billig peng. Leksaker är ju väldans dyrt annars. Kul att ni ska till Ullared! Där kan ni verkligen fynda leksaker :) Jag fick faktiskt med mig mannen dit innan vi skulle åka och hämta storebror. Vi hade ju bara 10 dagar på oss till avresa och hade i stort sätt ingenting så det var ett måste att åka dit där man kan köpa så många olika saker man behöver på en och samma gång till bra priser. Vi shoppade loss på söndagen och åkte till Korea på onsdagen. Nu åker jag dit två gånger om året och köper både kläder och leksaker till barnen, men jag bor ju iofs lite närmre.

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina