torsdag 18 mars 2021

Det rör på sig!

I dag fick vi veta att kontrakten äntligen kunnat skickas från Taiwan igår! Vi fick också veta att lille Alfred kommer att få presenten från oss på tisdag. Åh, hoppas han gillar. Spännande att se om vi får nån bild på reaktionen, vi har bilder när Hanna tittar så fokuserat i pekboken på oss och även på när hon ser sångfilmerna.

Så lite praktiskt. Dokumenten beräknas anlända Barnens Vänner nästa vecka innan de sedan kommer till oss.

Drömscenariot ser därför ut som följer: 
1. Notarius Publicus (preliminärt i Uppsala) kan ta sig än pappren på fredagen och då även göra kopior. 
2. Vi kan hämta pappren från NP i början av veckan därpå.
3. På onsdagen (dagen före skärtorsdag) kan vi ta oss till Stockholm och hänga på låset hos UD som öppnar klockan 9, när det är klart hitta någonstans att kopiera om de åtta sidor som fått UD:s stämplar. Bege oss till Taipei Mission dit vi bokat tid innan och skickat betalning för expresshantering. Lämna akten där innan de stänger för besök klockan 12. Lämna förfrankerat rek-brev som de sedan skickar oss. Expresshanteringen tar 2-5 vardagar. Hade man haft chans att få dokumenten dagen därpå hade vi sovit kvar i Stockholm.
4. Boka tid för besök på biblioteket där vi kopierar akten så det utöver original finns tre kopior (till oss, till BV, till St Lucy som också får originalet).
5. Skicka pappren med rek till Barnens Vänner som skickar vidare till St Lucy som i sin tur skickar pappren till domstol i Taiwan.
6. Andas ut! Vänta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina