onsdag 27 maj 2015

Skor inomhus och gömda husdjur

Kosmo, gosekatten ...

En del grejer med adoption är ju väldigt "på pappret". En sådan sak är att det är viktigt att det inte står i vår medgivandeutredning att vi har husdjur. Orsaken är den enkla att det i många länder anses fattigt och smutsigt att ha husdjur. Så himla märkligt, ur en annans perspektiv. Vi avgudar ju våra katter. Ni vet, sitter katten i fåtöljen tränger vi ihop oss i soffan. För att bjuda katterna på något gott köper vi ekologiska räkor, trots att vi själva är vegetarianer. Ja, vi är så där pjoltiga som ungefär alla andra i vårt avlånga land är med sina husdjur. Vi är också av den åsikten att husdjur är ett bra sätt för barn att lära sig ansvar och kärlek. Så finns en till egenskap hos de flesta husdjur. De är ju så goda lyssnare. Det går alltid att berätta om sina oändligt stora problem för husdjuret, när man inte är redo att anförtro mamma eller pappa.

Efter medgivandeutredningen kommer det bli aktuellt för oss att samla ihop bilder. Kanske till ett album, jag tror det där är lite olika beroende på vilket land och vilken organisation som bilderna skickas till. Vi har redan för några månader sedan börjat kika på vilka bilder som kan vara fina att skicka med, men har rensat ur mappen allt eftersom. Det troliga är nämligen att vi ...
1 … först och främst absolut inte ska ha med husdjuren på någon bild. Där rök ungefär hälften, haha.
2 ... om inte på alla, så på de flesta bilder, ska vara klädda till tänderna (japp, kostym för mannen i huset) och ha skor inomhus om fötterna syns. Såna bilder är ju familjealbumet inte direkt välfyllt med.
3 … Middagar är ju ett bra tillfälle att kunna fota släkt eller vänner hemma hos oss. Men då ska det absolut inte synas någon alkohol på bilden. Där rök de flesta midsommarbilderna, haha. Men vi hinner få en ny chans om några veckor!

De här råden är sådant jag snappat upp från lite olika håll, bland annat personer som adopterat från länder i Asien, vilket ju verkar kunna bli troligt i vårt fall.

Det blir lite speciellt. En annan ser ju inte nödvändigtvis kostymnisse, med skor inomhus, utan husdjur som viktiga kriterier för att någon ska vara en god förälder. Men även om vi har gott självförtroende när det kommer till att bli kärleksfulla föräldrar, så är vi, som svenskar, inte riktigt normen i det stora sammanhanget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina