torsdag 17 februari 2022

Äh, vad är en bal på slottet?

Det har varit ett ännu större Taiwanfokus i dag än vanligt. Vi inledde ju dagen med att få videosamtala med lillebror. Tyvärr var han både blyg och trött, så vi såg mest bakhuvudet på honom efter att han visat oss julklappen vi skickat som han var så nöjd med. Eftersom han varit krasslig blev det en lösning där han var på fosterfamiljscenter i närheten, tolken på St Lucy och vi hemma i soffan. Ljudet var ingen höjdare, så det innebar förstås också vissa utmaningar. Men vi var glada att se honom, han småglad att se oss och nästa gång vi ses är det alltså på riktigt. Fantastiskt. 

Våra flygbiljetter är så äntligen bokade. I stället för att bli billigare, blev de ett par tusenlappar dyrare än vi trott eftersom vi missat att de priser vi såg innan var exklusive skatter. Klassisk miss. Biljetterna är också avbokningsbara, inte bara ombokningsbara, vilket givetvis underlättar om någon av oss testar positivt för Covid-19 dagarna innan och vi inte får ett nytt resebesked förrän veckan därpå till exempel.  Skulle vi vilja så tillåter biljetterna oss att utöver handbagaget ha med oss 40 kilo bagage per vuxen och 30 kilo bagage per barn. Visst ska jag göra mitt bästa, men det blir svårt att komma upp i! Kostnad för flyg: 29 400 kronor.

Under eftermiddagen kom glada nyheter från vår kontakt i Taiwan, som lyckats pruta ned karantänhotellet ett par tusenlappar och dessutom hittat ett annat jättefint hotell i Tainan när vi bad om något "mindre lyxigt" än Plaza. Vad är väl en bal på slottet, liksom? Det nya hotellet är fyrstjärnigt och ligger närmare barnhemmet (10 minuter i bil i stället för 20 minuter som det är från Plaza). Jag blev dessutom riktigt positivt överraskad då detta hotell ligger nära flera av de utflyktsmål jag hunnit spana in för oss. Vi får gångavstånd till Grand Mazu Temple, där också en mysig och fotovänlig gränd som heter "Snail Alley" ligger. Så får vi även gångavstånd till Chihkan Tower och Shannong Street som beskrivs som "en färgglad gata med söta affärer och kaféer". Hotell- och viss transferkostnad: 57 000 kronor.

I hotellkostnaden ovan ingår tre mål mat per person och dag under karantänen. Transfer från karantänhotellet till "vanliga" hotellet fyra nätter i Taipei, tio nätter på hotell i Tainan. Frukost på hotellen. Transfer från hotellet i Tainan till flygplatsen utanför Taipei (sååååå skönt!).   

Den första offerten vi fick, med Plaza inkluderat och högre kostnad för hotellkarantänen, låg på 70 000 kronor. Så vi är riktigt, riktigt nöjda. Jag tror inte vi hade kommit undan billigare med att leta och boka själva. Sedan hoppas vi att erbjudandet om en gratis utflykt till vattenfall utanför Taipei tillsammans med denna underbara man kvarstår, annars är det en utflykt vi kommer försöka att göra.

Komsi, komsi 4 mars!

2 kommentarer:

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina