onsdag 16 februari 2022

Hur många restauranger behöver ett hotell?

I dag kom offerten på hotell under Taiwanvistelsen. Puh. Det är en saftig offert, men riktigt fina hotell. Vi har skrivit och frågat om vår kontakt har något lite mindre lyxigt än Plaza efter karantäntiden i Tainan, så vi kan överväga det också. 

Samtidigt har vi varit beredda på kostnaden och att inte jättemycket som uppfyller ens krav alltid finns tillgängligt så nära inpå. Vi får se vad han säger. Vi kommer inte leta något själva utan kör så det ryker om det är så. Vi kommer ju inte bli besvikna på standarden i alla fall. Eller som Tobias sa "Fem restauranger på hotellet. Lite för lite va?". 

Det är en stor kostnad, men väldigt bekvämt att anlita den här hjälpen och bara få det bokat. I denna offert ingick dessutom transfer ända från Tainan till flygplatsen när vi åker hem. Tryggt och väldigt ostressat. Jag kan berätta mer om hotellen och kostnaderna när vi faktiskt bestämt oss. 

Som det ser ut nu verkar inte tvåveckorskarantänen släppa förrän i mitten av mars. Som jag tolkat det innebär det att vi ju fortfarande behöver åka 4 mars som tänkt, men däremot kan det bli så att vi väl på plats släpps ut några dagar tidigare från karantänhotellet. Alltså samma antal nätter i landet, men färre dygn instängda på ett hotellrum och fler dygn i det fria.

Vad mer? Tobias har pratat med Taipei Mission. Våra dokument är framme och allt ser ut att vara i sin ordning. De tror att de kan skicka det till oss redan på måndag. Skönt! Vi ska också boka PCR-test och i morgon ska jag kontakta resebyrån så får vi se om vi betalar ordinarie biljettpris eller om hon kunnat få ner priset något.

Sist men störst. I morgon kör vi sista skypen med lillebror! Tänk att nästa gång vi träffas är det på riktigt.

4 kommentarer:

  1. Vi kommer också anlita Henry. Vill att allt ska bli så smidigt som möjligt, kosta vad det kosta vill!

    Ja, härligt med sista Skype och att nästa gång å träffas på riktigt!! 🥰

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja! Så är det ju. Vi har ju inte upplevt våra hotell ännu men är än så länge så otroligt glada att vi tog kontakt med Henry. Wow! Så följde vi magkänslan att i alla fall fråga om något annat hotell kunde finnas i Tainan och det blir nog riktigt lyckat med nya hotellet tror jag. Ska visa sen!

      Radera
  2. Så nära, så nära.Heeelt fantastiskt. Snart så. ❤❤❤❤

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina