fredag 14 januari 2022

Vi fick en lunta papper

Åh, vad jag älskar vår adoptionsorganisation Barnens Vänner. Inget resebesked, men en rejäl lunta med uppgifter inför just det anlände i dag.

Vi har beställt ett personbevis till Hanna inför visumansökan och i morgon väntar fotografering för alla tre på grannorten inför detsamma. Bäst att kamma håret alltså. 

Vi har också fått diverse papper att fylla i. Bland dessa försäkran till Barnens Vänner om att vi förstår vad vi ger oss in på (ungefär), försäkran till Taiwan om att vi respekterar karantänreglerna där och en hälsodeklaration att lämna in. 

I samband med att vi ansöker om visum meddelar vi vilket flyg och det karantänhotell vi tror är aktuellt för oss. Så detta görs ju då när vi fått det där dyrbara resebeskedet. Innan dess ska vi se till att ha pratat med resebyrå i Sverige (yes, känns lite krångligt att resa just nu) och Barnens Vänners kontakt gällande hotell i Taiwan, en tjänst vi inte använder förra gången men så kom corona. Oh. My. God. Det känns rätt nära nu.

Som grädde på moset hittade jag och Tobias varsin vaccinationstid i dag och bokade snabbt om, har nu tredje dosen avklarad (tackar, tackar flex!). Lite smolk i bägaren att information kom på eftermiddagen att Hanna "kan ha blivit utsatt för smitta" i skolan, men det är heller inte alls oväntat så som coronan härjar nu. Nästa vecka kan vi återigen lösa det vi kan för oss själva och samhälle genom att Hanna inte går på fritids då heller utan kan vara hemma efter skoltid. Bättre nu än sen, fast helst aldrig är väl mantrat. Ja, jag kan bekräfta att det blir lite mellis i form av popcorn, platta och choklad för Hanna på en måndag medan jag sitter i möte. Mammahack sedan urminnes tider, men skvallra inte för folktandvården. 

Älskade Alfred Jian-An! Håll i dig, nu kommer virvelvinden och resten av din blivande familj! Men vi har förstått att du är vaken till 23 om kvällarna ungefär, så du får det lite lugnare runt 19. Då har nämligen storasyster oftast somnat, med katten som sällskap.  

8 kommentarer:

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina