torsdag 24 mars 2022

Älskade Tainan!

Då är vi framme i Tainan och är redan förälskade i denna del av staden. Vi bor i norra distriktet på Fushin hotel som vi fått ett gott intryck av, lite finare där dörren öppnas åt en och musik vid hissen. 
Området är ett riktigt myller av människor och ljud, charmigt värre. Trångt och starka färger. Inte så många kostymer och skyskrapor som i Taipei men nästan lika många vespor. Noll trottoarer och mängder av dofter.

När vi promenerade tillsammans på eftermiddagen kom en stark urindoft som nästan gav mig kväljningar. Ajdå, det var visst sannolikt Taiwans nationalrätt stinky tofu som jag lovat mig själv att prova ... 


Något sådant har vi inte ätit i dag utan jag hittade via min vegoapp gudomliga baos! Ett litet, anonymt, stånd på en tvärgata. De lär få besök fler gånger. Det var eventuellt det godaste vi ätit hittills, åtminstone topp 3.

Det är helt otroligt att se sig om och försöka greppa att också vår blivande son bor här och är hos oss om bara några dagar. 

I morgon besöker vi en tygmarknad som verkar riktigt härlig och så har vi lovat Hanna att leta upp en lekpark. Vi bor väldigt nära sevärdheten Chikkan Tower men sparar det till söndag när vi är helt fria från karantänreglerna.

4 kommentarer:

  1. Härligt att ni är på plats! Minns den där känslan av att vara just där barnen bor och förväntan/nervositeten inför första mötet… tänker på er!
    Haha - lycka till med stinky tofu… det missade vi helt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu räknar vi nästan timmarna efter att ha tagit slutgiltiga coronatestet både som avslut på self health cares sjunde dag och inför besök på barnhemmet!

      Radera
    2. Det var ett fasligt testande… 🤧 heja på snart i hamn ❣️ Ha det gott!

      Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina