fredag 25 mars 2022

Konstgjort men vackert

I dag trodde vi nog knappt att vi skulle komma någon vart. Hanna var inte beredd på hur varmt 28 grader och tickande uppåt faktiskt skulle kännas och ville därför direkt upp på pappas axlar. Vilket frustrerade pappan eftersom det var exakt detta han trodde de var överens om inte skulle hända i dag (igen). Nå, i stället för att vända på klacken landade vi i att skutta vidare mot Tainan Park där lekparken var dragplåstret för sexåringen. Så klart var den stängd för ombyggnation men vi njöt av resten av parken.
Det är roligt att se både här och i Taipei att parkerna verkligen används. I dag spelade ett gäng pensionärer, möjligen, dubbelbadminton och det är utegym lite här och var. Barnfaniljer, ensamma vuxna, qi gong, människor som tränar att röra på sig och så vidare. Höga träd, lugnande vatten och blommor. Och fräscha toaletter. 

Däremot märker man ju att mycket blir "konstgjort". Parkerna ser så planerade ut, jag reflekterar över att det finaste som finns egentligen är orörd skog så att säga. Lite vildare stuk. Men i en stad i denna storlek får man förstås glädjas åt den planerade grönska man får och den är inte fy skam trots allt.
I morgon tar vi varsitt självtest. Det ska vi sedan redovisa för myndigheterna och även barnhemmet, testen måste så klart visa negativt.

4 kommentarer:

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina